De Vendée

___________

De Vendée ligt tussen de Côte d’Argent en Bretagne, maar heeft een karakter geheel eigen karakter.

De Atlantische kust strekt zich 140 km uit, vol met fijne witte zandstranden en met een verbazingwekkende 210 dagen zon per jaar, vrijwel net zo veel als die van het zuiden van Frankrijk. De Vendée kust staat bekend om zijn helderheid en is ter plaatse genaamd “La Côte de la Lumière” …

De prachtige Vendée is rijk aan vele musea, kastelen en erfgoed. Het is een land van natuurlijk onderhouden ruimte met een verscheidenheid van genoegens zoals sandsurfing, paardrijden, golfen, watersporten en er is een Spa thalassotherapie centrum om heerlijk te kuren.

Villa La Dolce Vita Les Jardins des Sables d'Olonne Vendee Frankrijk de haven Harbour

Doordat de Vendée vlak is en bezaaid met kreken en duinen met uitgestrekte stranden kunt u hier heerlijk volledig ontspannen.

In de schemering zijn er de fijne levendige jachthavens met terrasjes en restaurants en schitterende avondvoorstellingen. Er is een grote verscheidenheid aan musea, tuinen, festivals en folklore optochten.

In de omgeving zijn er ook vele mogelijkheden voor een gezellig dagje uit, samen of met het hele gezin.

De regio is bedekt met werkende kwelders, oesterbanken, aardappelvelden, wijngaarden en biedt een schat van zeevruchten.

De kleurrijke schoonheid van de Vendée en diverse landschap van landerijen en de lokale moerassen van Marais Poitevin Marshes, de bossen, de zee en dorpjes met hun kleurrijke markten met de lokale specialiteit “Brioche Vendéene” (een soort brood met een zoete smaak) zijn adembenemend.

Ook kan men het verleden herbeleven door het bezoeken van kloosters, abdijen, bewoonde kastelen en de pittoreske omgeving omringd door prachtige windmolens.

U kunt geen betere omgeving kiezen voor plezier aan zee, veel ruimte op de zacht glooiende stranden waar u kunt afkoelen, of voor een picknick gaan in de geurige dennenbossen die aflopen naar de zandduinen.

Handige links

___________